first_img Thailand Projects Apartments Architects: Somdoon Architects Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/426187/via-31-somdoon-architects-ltd Clipboard “COPY” Year:  Save this picture!© W Workspace+ 24 Share CopyApartments•Bangkok, Thailand Photographs:  W WorkspaceSave this picture!© W WorkspaceRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASuspension SystemsGustafsSlated Timber Ceiling in EQT Corporate HeadquartersSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsText description provided by the architects. Via31 is a housing project that takes place in Sukhumvit, the most prime residential area of Bangkok. The site is located within a quiet lane surrounded by low-rise residential buildings and away from the bustling main road. The building is intended to cosy like a birds nest; introvert in design, where residents can live privately and peacefully. The building has 8 floors with a basement and consists of 88 units ranging from a single bedroom unit (47 sq.m.) to a three bedroom unit (145 sq.m.)Save this picture!© W WorkspaceThe local building regulation allows for a maximum building height of 23m, bringing the conception of a sunken first floor and allowing a higher floor to ceiling height. The green slope on the north side leads to the entrance of the building. Along with the lobby, these two elements act as a buffer from the entrance road. The 950mm slope helps to distinguish between public and private space. While on the South the landscape level is raised by 1.2m to match the second floor. This allows allowing the gym on the second floor to continue out to the swimming pool and landscape space.Save this picture!© W WorkspaceThe exterior of building is composed of straw like aluminium fins of various warm colours. They are installed from the RC ledge to ledge and act as a sun shading device. The density of the fins is strategically controlled to create privacy and also in relation to the internal living space and the exterior. The lowest density is at the living room window, where a clear view is required, to the densest covering air-condensing units.Save this picture!© W WorkspaceThe continuous aluminium ‘screen’ is interrupted at random internals by white box balconies. These 25 extra cantilevered balconies create variation within the design language and are seen as the only extrovert element of the design. They provide a comfortable space for owners to enjoy the vast views over the low-rise neighbourhood and the surroundings.Save this picture!© W WorkspaceFrom the second floor onwards, the units are organized by two connected corridors revolving around the three atriums. The base of these atriums is common seating area. They open up to the roof skylight and louvers allowing natural sun light to come down and disperse into the building. The atrium spaces also connect to swimming pool deck on second floor allowing the air to get in and create stack effect ventilation. It helps to reduce the use of artificial light and mechanical ventilation for most of the common areas.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessTime-Lapse: One World Trade CenterArticlesZero Energy House Lokeren / BLAF ArchitectenSelected ProjectsProject locationAddress:Bangkok, ThailandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Photographs 2012 ArchDaily CopyAbout this officeSomdoon ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsBangkokThailandPublished on September 11, 2013Cite: “Via 31 / Somdoon Architects” 11 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Via 31 / Somdoon ArchitectsSave this projectSaveVia 31 / Somdoon Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/426187/via-31-somdoon-architects-ltd Clipboard Via 31 / Somdoon Architects Area:  9682 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more