first_img 2009 Projects “COPY” “Condominio P” is a residential building located in Cagliari. The complex lies in an area affected by profound changes in urban planning and architecture, not all positive. While the building fabric of the neighborhood – characterized by small low buildings developed in the 30s and 50s – has been transformed in the nineties by operations that have produced new replacement buildings of modest architectural quality, future projects seem to reverse a negative trend once ugly and anonymous.Save this picture!Courtesy of Pierluigi Dessì / ConfinivisiviRecommended ProductsTiles / Mosaic / GresiteApavisaTiles – Iconic BrownPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BrickworkPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – 20MMClose to the site, to the south, the recent demolition of a disused concrete factory has released an area in which a new residential area with ample space and new facilities for the tertiary sector has been implemented. The intervention of the new “condominium P” is taking its first steps in the direction of seeking a synthesis between architectural rigor and desire for a certain distance from anonymousness and grayness.Save this picture!Courtesy of Pierluigi Dessì / ConfinivisiviThe project research either the unity of the building as a whole and the uniqueness of individual homes, fostering a collective understanding of the building as a system consisting of individual and recognizable “cells”.Save this picture!plan 00The building is configured as the addition of “container-house” superimposed, differentiated and visible. The use of color becomes an instrument “anti-dullness,” and at the same time a means to identify the different containers-house recognizable even with the introduction of large numbers engraved on the coating of colored melamine laminate. Save this picture!Courtesy of Pierluigi Dessì / ConfinivisiviThe available choice of “container-house” between the floors is non-repetitive. For this reason there is no “type floor” and each apartment is unique. This architectural concept is visible in the facade by the use of color and by integrating the empty terrace. These elements of “diversion volume” separate the container-house and build relationships of exchange between interior space and outer space.Save this picture!Courtesy of Pierluigi Dessì / ConfinivisiviProject gallerySee allShow lessThe Water Cube / MVRDVArticlesContemplating the void: JDSArticlesProject locationAddress:Via Posada, 09122 Cagliari, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Condominio P / C+C04STUDIO Save this picture!Courtesy of Pierluigi Dessì / Confinivisivi+ 16 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/50067/condominio-p-cc04studio Clipboard Italy ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/50067/condominio-p-cc04studio Clipboard CopyAbout this officeC+C04STUDIOOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsHousingCagliariItalyPublished on February 17, 2010Cite: “Condominio P / C+C04STUDIO” 17 Feb 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  CopyApartments•Cagliari, Italy ArchDaily Apartments Architects: C+C04STUDIO Year Completion year of this architecture project Condominio P / C+C04STUDIOSave this projectSaveCondominio P / C+C04STUDIOlast_img read more